جزیره قشم امکان خلق ارزش افزودهها ویژه برای گردشگری ایران هستند. عنصر فرهنگ و طبیعت نقش بسیار مهمی در گردشگری جدید دارد و جزیره قشم از هر دو موئلفه برخوردار است. بزرگترین ژئوپارک خاورمیانه و ۳۲ ژئوسایت در قشم وجود دارد. سابقه فرهنگی، تمدنی و زبانی نیز در جزیه قشم بهطور خاص وجود دارد. جزیره قشم متولی ثبت جهانی ساز عود بود، سال پیش جشنواره ملی عودنوازی برگزار کردیم و در آینده جشنواره جهانی آن را برگزار خواهیم کرد. ساز عود بهتنهایی در تعاملایت بین فرهنگی جزیره قشم تاثیر زیادی داشته است و اکنون با کشورهایی که این ساز را دارند، در ارتباط موسیقیایی هستیم.
معاون گردشگری منطقه آزاد قشم گفت:
در این همایش در تلاش هستیم تا ظرفیتهای جزیره قشم را معرفی کنیم. باید هابهای خود را در گردشگری برای قشم تعریف کنیم. در این همایش درخت حرا برندینگ خواهد شد و همچنین یکی از نقشههای قدیمی جهان که در آن قشم وجود دارد را در پوستر همایش استفاده کردیم. دانش لنجسازی با محوریت قشم در میراث در خطر یونسکو به ثبت رسیده و قصد داریم مسیرهای دریایی به کشورها مختلف را آغاز کنیم. در این همایش از مسیر دریایی بین کنگ، قشم و عمان رونمایی میشود. در کنار این همایش یک نمایشگاه تاسیسات گردشگری نیز برگزار خواهد شد این همایش در تاریخ ۲۶ و ۲۷ مهر با حضور ۱۲ سفیر از کشورها مختلف دعوت شدند.
«رضوانی»، مدیر جامعه هتلداران قشم نیز در این نشست درباره وضعیت اقامتی قشم گفت:
۸۰ عدد مرکز اقامتی با حدود ۹,۵۰۰ تخت در جزیره قشم وجود دارد و در ایام خاص سال، خانه مسافرها هم به آنها اضافه میشوند. در ایام خاص حجم مسافران بیش از ظرفیت است و بهزودی هم چند مرکزی اقامتی به ظرفیتهای قشم اضافه خواهد شد.
همچنین «جمشید حمزهزاده»، رئیس جامعه هتلداران ایران در این نشست به وضعیت اقامتی در جزیره قشم اشاره کرد و گفت:
تعداد اقامتگاهها و هتلها در قشم کم است و این بارها سوال شده است که چرا جزیره قشم هتل خوب ندارد. برای جذب سرمایهگذار در این زمینه باید بستههای مشوق و حمایتی تعریف شود. خیلی از سرمایهگذاران در حوزه هتلی در صورتی که بستههای مشوق واقعی باشند، آمادگی دارند تا در زمینه توسعه زیرساختهای اقامتی قشم ورود کنند.